Türkiye, tekstil sektöründe ihracatını artırıyor

Tekstil ve hazır giyimde pandemi şartlarına rağmen büyüme devam ediyor. Sektör, yaklaşık olarak 2 milyon kişiye istihdam sağlıyor. ‘Tekstı̇l, Hazırgı̇yı̇m ve Derı̇ Ürünlerı̇ Sektörleri̇ 2021 Raporu’na göre, 2021 itibarıyla tekstilde 30,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi.

06.06.2022 - 16:34 | Son Güncellenme: 06.06.2022 - 16:34| İSTANBUL, (DHA) -

Türkiye, tekstil sektöründe ihracatını artırıyor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

‘Tekstı̇l, Hazırgı̇yı̇m ve Derı̇ Ürünlerı̇ Sektörlerı̇ 2021 Raporu’na ilişkin açıklamalarda bulunan Bahadır Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Cüneyt Kılıç, “2021 itibarıyla 30,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi. Moda dünyası yeniliği ve gelişmeyi sever. Bu nedenle çalışmalarımıza çok daha net hedefler koyarak devam ediyoruz” ifadelerinde bulundu. Kılıç, “İçerisinde bulunduğumuz sektör, Türkiye’nin en önemli ve dikkat çeken sektörlerinden bir tanesi. Dolayısıyla kaliteli ve profesyonel çalışma bir hayli önemli. Moda dünyasında adımızdan söz ettirmek için sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir çalışma sistemi oluşturduk. Sektörle ilgili verileri inceleyerek ne yapmamız gerektiğine karar veriyor, yeni projeler içerisinde yer alıyoruz. Bizim için kalite önemli olduğu için kaliteden ödün vermeden üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Türkiye, tekstil sektöründe ihracatını artırıyor

 

“TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE 2021 İTİBARIYLA 30,4 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPILDI” 

Tekstil ve hazır giyim ile ilgili Tekstı̇l, Hazırgı̇yı̇m ve Derı̇ Ürünlerı̇ Sektörlerı̇ 2021 Raporu’na vurgu yapan Muhammet Cüneyt Kılıç açıklamalarını “Tekstil sektörü ekonominin atardamarı. Bu nedenle tekstil sektörüne yönelik yapılan çalışmalarda her zaman planlı hareket etmek ve belirli bir sistem üzerinden faaliyetlerde bulunmak önemli. Sektör, yaklaşık olarak 2 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Hatta pandemi döneminin ağır koşulları altında bile 2021 yılında 30,4 milyar dolar değerinde ihracat yapıldı. Diyebiliriz ki Türk tekstil sektörü yalnızca pazar değil ürün çeşitlendiren bir konumda. Bunların hepsi, profesyonel çalışmalar ve atılan doğru adımların bir sonucu” sözleri ile sürdürdü.  

“MARKAMIZI DÜNYANIN HER YERİNE ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ” 

İlerleyen ve değişen moda dünyası içerisinde çok daha fazla söz sahibi olmak istediklerini belirten Muhammet Cüneyt Kılıç, “Bünyemizde bulunan markalarla birlikte dünya tekstil sektörüne yön verenlerden biri olmak istiyoruz. Halihazırda hem Türkiye’nin hem de dünyanın pek çok noktasına ürünlerimizi gönderdiğimizi söyleyebilirim. Fransa, İtalya ve İspanya başta olmak üzere pek çok ülkede ürünlerimiz rağbet görüyor. Biz de yeni projeler içerisinde yer alarak hizmetimizi dünya geneline yaymak istiyoruz” sözleriyle açıklamalarını noktaladı. 

https://www.dha.com.tr/ekonomi/turkiye-tekstil-sektorunde-ihracatini-artiriyor-2081456