Pakistan tekstil ürünü alımında Avrupa’yı bıraktı Türkiye’ye geldi

Türkiye’nin son dönemde Pakistan ile yaptığı askeri anlaşmalar, devamında diğer alanlarda da fırsatlar yarattı. Milli muharip uçak KAAN’ın üretimine ortak olmak isteyen ve askeri alanda işbirliği anlaşması imzalanan Pakistan, tekstil ürünlerinde Avrupa’yı bırakarak Türkiye’ye yöneldi. İşte detaylar...

 

İbrahim Acar

İbrahim Acaracar1222@gmail.com

Abone Ol

     

Tekstil ülkesi olarak bilinen Pakistan, Avrupa’dan ithal ettiği ürünleri Türkiye menşeli ürünlerle ikame etmek istiyor.

Pakistan tekstil ürünü alımında Avrupa’yı bıraktı Türkiye’ye geldi

İstanbul Ticaret Odası’nı ziyaret eden Pakistan Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonu Başkan Yardımcısı Qurat ul Ain, Türkiye’nin de Pakistan’ın potansiyelinden faydalanabileceğini söyleyerek, “İki ülke için daha fazlasını yapabiliriz” dedi.  

Dünyanın önemli tekstil ve tarım ülkelerinden biri olan Pakistan, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek için adım atmaya devam ediyor. Bu vesileyle Pakistan Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonu Başkan Yardımcısı Qurat ul Ain, İstanbul Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, işbirliği taleplerini dile getirdi. Ain’i, İTO Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu karşıladı. 
 
Develioğlu, konuşmasında Pakistan’ın yerinin her zaman ayrı olduğunu ifade ederek, “Dost ve kardeş ülke ile ticari işbirliklerimizin daha çok gelişmesini umuyoruz” dedi. Develioğlu, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreci de daha olumlu bir noktaya taşımak için çalışacağız. Hangi noktalarda işbirliği yapacağımıza karar vererek daha planlı bir şekilde ilerleyebiliriz. Pakistan bizim çok ciddi bir şekilde markajımızda. Pakistan ile ticaretimizde yaşanan lojistik sorunları da takip ediyoruz” diye konuştu. 
 
Toplantıda konuşan Pakistan Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonu Başkan Yardımcısı Qurat ul Ain de Türkiye’nin Pakistan’ın potansiyelinden faydalanabileceğini ifade etti. Ain, “Çok fazla genç nüfusumuz var. İşgücümüz ucuz. Bu imkânlardan faydalanabilirsiniz” dedi. Ain, “Yaşlı bakımı, hemşirelik gibi alanlarda bizim yoğun tecrübemiz sizin için fırsat olabilir. Tarım konusunda yüksek kalitede mango ve pirinç üretimimiz mevcut. Bizler de Türkiye’den çeşitli bitki çayları ihracatı konusunda faydalanmak isteriz. Ayrıca Türkiye’nin eğitim ve teknoloji tecrübesi de bizim için çok kıymetli. Avrupa’dan ithalatını gerçekleştirdiğimiz ürünler yerine Türkiye merkezli ürünleri tercih etmek istiyoruz” diye konuştu. 
 
HEDEF ÜLKE 
 
Pakistan, Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan listeye göre hedef ülkeler arasında yer alıyor. Büyümesini ağırlıklı olarak tekstile borçlu olan Pakistan’ın ihracatında Avrupa ülkeleri dikkat çekiyor. Türkiye, Pakistan’ın ihracatında 19. sırada yer alırken, İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı 1048 Pakistan sermayeli firma bulunuyor.

Pakistan tekstil ürünü alımında Avrupa’yı bıraktı Türkiye’ye geldi ile ilgili etiketlerekonomi Tekstil Pakistan

https://www.superhaber.com/pakistan-tekstil-urunu-aliminda-avrupayi-birakti-turkiyeye-geldi-haber-483843