Kişisel stil nasıl oluşturulur? 5 Adımda güçlü bir tarz oluşturma rehberi

Her sabah gardırobunuzu açtığınızda aynı şeyleri görmekten sıkıldıysanız, hepsi sizin için sadece birer elbise, tişört veya pantolonsa ya da yeni bir şeyler denemek istiyorsanız şu an doğru yerdesiniz demektir! Çünkü dolabınızda gördüklerinizi daha çok beğenmenizi sağlayacak bazı basit adımları izleyerek stilinizi pekiştirebilir ya da yeni bir tarz oluşturabilirsiniz. İşte, detaylar...

 

Moda kulislerinde en çok kullanılan kalıplardan biri olan 'Tarzına imzanı at' terimi öncelikle, kendi stilini keşfetme fikri ağırlıklı olarak, ünlü kişiler arasında kullanılmaya başlanan bir moda terimidir. Kişinin kendi benliğini ve düşüncelerini temel alarak kullandığı kıyafet ve aksesuarlar ile oluşturduğu görünümlere stil denir. Kişinin özgüveni ve rahatlığı için oldukça önemli bir unsur olan moda stili, yeni nesilde birden bire çıkan trend ve akımlar baz alındığında birçok kişi için kafa karışıklığı oluşturabilir. Hem kendi stilini tanımak ve doğru yansıtmak hem de stilini bulabilmek görünenin aksine oldukça meşakkatli bir süreç olabilir. Hatta belli aralıklar ile denenerek birçok kez değişkenlik gösterebilir. Biz de hem stil arayışı içerisinde olanlar hem de değişen trendlerin aksine belirli kıyafetleri temel alarak gardırop oluşturmak isteyenler için basit birkaç adım belirledik. Kişisel stil nasıl oluşturulur? İşte, detaylar...

Parısıan (Parisli) stili nedir? Parısıan kombini nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERParısıan (Parisli) stili nedir? Parısıan kombini nasıl yapılır?

5 ADIMDA GÜÇLÜ BİR TARZ OLUŞTURMA REHBERİ  

  • 1. VÜCUT ŞEKLİNİ TANI:

Stil oluştururken dikkat edilmesi gerekilen en önemli şeylerden biri kişinin vücut yapısını iyi tanımasıdır. Vücudunuzla eşleşmeyen parçaları seçip seçmemeniz, vücudunuza yakışan parçaları bulmanız ya da var olan bir tarzdan alıntılayacağınız kıyafetleri kombinlerinize doğru bir şekilde yansıtabilmeniz adına önemlidir. Vücudunuzu iyi tanıyabilmek adına akıllı vücut şekli hesaplayıcısından yardım alabilir stilinizde birçok ayrıcalıktan bu sayede doğru bir şekilde yararlanabilirsiniz. Peki, akıllı vücut şekli hesaplayıcısı nasıl yapılır?

vücut tipi belirleme

vücut tipi belirleme

 

Bir mezura yardımı ile omuz, göğüs, bel ve kalça bölümünüzü ölçmeniz doğru sonuç için önemlidir. Çünkü ölçümler arasındaki farklara göre, çay bardağı, üçgen, ters üçgen, elma, dikdörtgen gibi farklı vücut tipleri çıkmaktadır ve bu tipler arasında birçok farklılık mevcuttur. Kendi kendinize dahi bu ölçümü yaparak hangi vücut tipinde olduğunu bulabilirsiniz. Vücut tipinizi belirlemeniz, kombinlerinizi oluştururken size büyük bir ayrıcalık sağlayacaktır. 

  • 2. GİYMEKTEN MUTLU OLACAĞIN PARÇALARI, DAHİL ET HAYATINA:

Başarılı bir stil imzası atabilmek için, seçtiğiniz parçaları yıllarca kullanmanız ve sizinle anlam kazanmasını sağlamanız gerekmektedir. Bu nedenle alacağınız parçaları iyi değerlendirerek almanız daha doğru olur.

Kombinlerde doğru parçalar nasıl seçilir

Kombinlerde doğru parçalar nasıl seçilir

 

Çünkü o seçtiğiniz parçayı, uzun yıllar taşıyacaksınız ve bu taşımaktan mutlu olduğunuz bir parça olmalıdır. Bu sebeple birbiriyle uyumlu parçaları, eşleştirir gibi alışveriş yapmanız kombinlerinizi oluştururken de size kolaylık sağlayacaktır. Düzenli bir dolap, zihninizde tasarlayabilmeniz adına size büyük avantaj sağlar. 

  • 3. DUYGU DURUMU KOMBİNLERİ HAZIRLA:

Kıyafetler yüzeysel bir görünümden ziyade aynı zamanda zevklerinizi, ilgi alanlarınızı hatta ruh halinizi bile yansıtan birer araçtır. Yaptığınız kombinleri giydiğiniz zaman dilimlerine dikkatli bakarsanız hepsini birer süreç içerisinde tercih ettiğinizi görebilirsiniz. O günkü kombininizi hava durumundan ziyade birçok farklı durum etkileyebilir, bunlardan biri de ruh halinizdir.  

Duygu durumuna göre kombin önerileri

Duygu durumuna göre kombin önerileri

 

Bir gün uyandığınızda eliniz hep koyu renkli ve hiçbir detayı olmayan kıyafetlere gidiyorsa ya da tam tersi, başka bir zaman diliminde gözleriniz direkt rengarenk, cıvıl cıvıl elbiselere takılı kalıyorsa o kıyafetler o anki ruh halinizi pekiştiren araçlar olduğu içindir. Bu araçlara bütüncül bakıldığında ise ortaya çıkan tarz, aslında var olan stilinizi yansıtır. Elbette bu stili geliştirebilir hatta tamamen değiştirerek istediğiniz görünümü de sağlayabilirsiniz. 

  • 4. SANA AİT OLMAYAN GİYSİLERDEN KURTUL:

Birçok farklı sebep ile gardırobunuzda yer edinen ve asla kullanmadığınız kıyafetler bir başkasının en sevdiği kıyafet olabilir! Özellikle düzen seven kişilerin sıklıkla yaptığı dolap temizliğini kendiniz için bir alışkanlık haline getirebilirsiniz. Sevdiğiniz bir şarkıyı açıp birkaç çekmeceyi boşaltmanız en güzel adımlardan biridir. Genellikle kıyamayıp ya da 'bir gün ne de olsa kullanırım' diye biriktirdiğimiz kıyafetler, hiçbir zaman gün yüzü görmüyor. Bu durumu bir başka alışkanlık ile değiştirebilir güzel bir final ile ihtiyacı olan insanlara, vakıflara bağışlayabilir ya da en kötü ihtimalle kıyafet kutularına atabilirsiniz. Ayıklamak için birkaç maddeyi esas edinmeniz ve bu maddelere sadık kalmanız yeterlidir!

minimalist dolap nedir

minimalist dolap nedir

 

Biri verilecekler/satılacaklar, biri kalacaklar, biri de artık çöp haline gelenler şeklinde genelde 3 kutu yaparak ayıklama sürecinde pratiklik kazanabilirsiniz. Eski, bedeni çok küçük ya da çok büyük, diğer kıyafetlerden çok aykırı kıyafetleri ayrıştırarak sizin için doğru ve yeni kıyafetler için dolabınızda yer açabilirsiniz. Bahsi geçen bu kutuları çeşitlendirebilir hatta farklı kategorilere de ayırarak gardırobunuzu düzenleyebilirsiniz. 

  • 5. KENDİ RENGİNİ BUL:

Birçok durum karşısında değişken ruh halimiz elbette ki gardıroplarımızı da etkiliyor. Yani sahip olunan birçok kıyafet aslında bir anlık hevesler ile aldığımız parçalardan da oluşabiliyor. Bu durumu önlemek için en önemli adım elbette bilinçli bir tüketici olmak ve farkındalığı yükselten çalışmalarda bulunmak fakat bu bazı zevklerimiz üzerinde maalesef ki her zaman etkili bir davranış olamayabiliyor. Bu yüzden en azından size yakışan renkleri bulmanız ve o ağırlıkta parçalar ile bir düzen oluşturmaya çalışmanız, özellikle renklerin model ve dokulardaki duruşu da söz konusu olduğu için sizler için güzel bir başlangıç olabilir. Size yakışan renkleri bulmanız ve zevk aldığınız kombinler ile eşleştirmeniz işi daha eğlenceli bir hale getirecektir. Bu konuda kriter olarak edinebileceğiniz bazı maddeler mevcuttur.

Stil nasıl oluşturulur

Stil nasıl oluşturulur

 

Örneğin, cilt alt tonu renginizi bulmanız birkaç adımlık bir süreçtir ve size yakışabilecek renkleri listelemenize yardımcı olabilir. Ya da bir renge olan tutkunuz onunlar eş değer sayılabilecek birkaç farklı renk ile karşılaşmanızı sağlayabilir. Bu sayede kendi renginizi bulabilir, o renkleri - farklı tonları da dahil olmak üzere- farklı birçok renk ile kombinleyebilirsiniz.

Unutmayın, süreci eğlenceli hale getirmek de basitleştirerek uyarlamak da tamamen sizin elinizde!

https://www.yasemin.com/moda/haber/3001590-kisisel-stil-nasil-olusturulur-5-adimda-guclu-bir-tarz-olusturma-rehberi