RENKLERİ KULLANMAK İÇİN PÜF NOKTALARI

- Kombininizi yaparken mutlaka renkler bir denge içinde olmalı. Örnek olarak; tek renk baskın olacaksa, diğer parçalarınız ona uyumlu olacak şekilde daha hafif renk ve tonlarda olmalı.
- Kombininizi yaparken üç renkten fazlasını bir arada kullanmayın.
- Bir rengi hafifletmek için onun tamamlayıcısı olan renkleri ve tonları kullanın.
- Siyah, beyaz ve griyi bir çok renk ile birlikte uyumlu olduğu için kombinlerinizde de rahatlıkla kullanın.
- Koyu renkleri daha çok alt parçalarınızda tercih edin ve canlı, açık renkleri ise dekoltenizi ve yüzünüzü aydınlatacağından daha çok üst parçalarınızda kullanın.
Renkleri doğru şekilde kombinlemek için detaylı bilgiler:
 
 
 
Monochrome Kombin
Öncelikle tek renk kombinlemek istiyorsanız; ekru, bej gibi benzer renkleri ya da aynı rengin farklı tonlarını birbiri ile kombinleyerek de renkli bir giyim tarzı yaratabilirsiniz. Tabi bu tamamı ile sizin belirediğiniz bir renkte olabilir. Yapacağınız tek şey akraba renkleri bir arada kullanmak. Akraba renkleri renk cetveli yardımı yardımıyla birbirine yakın sutunları kullanarak bulabilirsiniz. Bu yaptığımız renk kombinini Monochrome Kombin olarak tanımlayabiliriz.
 
Kontrast - Tamamlayıcı Kombin
Kontrast yaratırken ise; (aşağıda daha detaylı olarak bahsedeceğim renk gruplarından) üç renk grubunda da yer alan iki zıt rengi birbiri ile karıştırıp, kombinleyebilirsiz. Mesela; birincil gruptan kırmızıyı tercih ederseniz, ikincil gruptan da yeşil rengi kombinleyebilirsiniz ya da mavi ile bordoyu. Yani renk çemberinde belirlediğiniz renk sutunun tam karşısında bulunan renkler tamamlayacı yani kontrast renklerdir. 
Vurgulamak Önemlidir!
Renkleri kombinlerlerken, dikkat etmemiz en önemli noktalardan birisi ise doğru renk oranlarını sağlamaktır. Bunu bir konuşmacının konuşmasına benzetebilirsiniz. Eğer asıl olarak vurgulamak istediği şeyi ön plana çıkaratamıyorsa hem ne söylediği konusunda tam bir fikrimiz olamaz hem de kararsız bir tavır sergilediği için inandırıcılıktan ve dikkat çekicilikten uzakta kalır... Yani iki yada daha fazla renk kullanmaya karar verdiysek eğer bir rengi az diğer renk yada renkleri vurgulu bir şekilde kullanmamız çok önemlidir.
 
Renk Gurupları
Üç gruptan oluşur. Birincil renkler; mavi, kırmızı, sarıdır; birincil renklerin karışımlarından doğan ikincil renkler; yeşil, turuncu, mordur ve üçüncül renkler bordo, turkuaz, çivit ve dore olarak örnekleyebiliriz.
pembeseker.com.tr